Poszukujemy osob chetnych do prowadzenia typowań !
Poszukujemy osób chętnych do prowadzenia typowań ligi hiszpańskiej i lig europejskich, zasady określa osoba prowadząca typowania. Liczymy na wasze zgłoszenia i miłą zabawę
_________________ Guardiola nie przewidział strzału Andresa tak jak i Guus strzału Essiena. Sęk w tym, że jeden grał żeby nie przegrać, a drugi żeby wygrać i o ile Holendrowi plan się powiódł o tyle Pep awansował dalej;]
_________________ Guardiola nie przewidział strzału Andresa tak jak i Guus strzału Essiena. Sęk w tym, że jeden grał żeby nie przegrać, a drugi żeby wygrać i o ile Holendrowi plan się powiódł o tyle Pep awansował dalej;]
Ostatnio zmieniony przez danji 2006-01-21, 01:17, w całości zmieniany 1 raz
ligi europejskie są o tyle trudne, że trzeba wybrac ciekawe mecze z czołowych lig Europy i wrzucić je na forum odpowiednio wcześnie. O ile jesli ktos zagapi sie w typowaniu PD, to ktos i tak zacznie typowac, to w ligach zagr. nie ma takiej opcji.
_________________ To człowiek, który we mnie uwierzył bardziej, niż ktokolwiek inny. Cruyff był najlepszym trenerem na świecie, ale miał najtrudniejszy charakter z wszystkich ludzi, z którymi współpracowałem. Ja też jestem ekspresywny, przez co wiele razy dochodziło do spięć między nami. Zawsze powtarzałem: nigdy nie będzie dobrego trenera bez dobrych zawodników, ani też dobrych zawodników bez dobrego trenera. (...) Cruyff jest człowiekiem, który nauczył mnie grać w piłkę. - Christo Stoiczkow o Johanie Cruijffie
Jestem gotowy podjąć się założenia tematu typowania lig europejskich. Wybiore 10 najciekawszym meczów które zostaną rozegrane w następnym tygodniu bo na ten weekend nie ma sensu już zaczynać. Jeszcze dziś spróbuje założyć temat i przyjmuje pierwsze 20 osób.
edited by imerr: masz moje błogosławieństwo, ale pamietaj, żeby być systematycznym. nie może być tak jak na BO, gdzie typowania stanęły miesiąc temu.
Mam pewien pomysł na przyszły sezon -można zorganizować typer drużynowy.
Polegałoby to na tym, że do rozgrywek zgłaszałby się drużyny złozone z dajmy na to 5 zawodników (jeśl będzie mało chętnych to np. z trzech). Przed sezonem rozpisałoby sie terminaż, najlepiej gdyby się zgłosiło dwadzieścia drużyn (tyle co w PD) wtedy każdy z każdym zagrałby po dwa razy
Kazdy z uczestników typowałby wszystkie mecze kolejki ligowej - poprawnie trafiony zwyciezca meczu 1 pkt, dokładny wynik 3pkt.
Punkty zdobyte przez gracza przeliczałoby się na bramki np.
5-7 pkt 1 gol
8-10 pkt 2 gole
11-13pkt 3 gole
więcej 4 gole
Bramki zdobyte przez zawodników składałyby się na wynik całej drużyny. Póżniej tak jak w normalnej lidze za zwycięstwo dl adrużyny 3pkt, za remis jeden 1pkt.
Równocześnie można też prowadzić klasyfikacje indywidualną,wtedy zastapiłoby to też obecny typer PD.
Fajna zabawa na wielu forach się przyjęła,jesli nie stanie sie nic nadzwyczajnego i w przyszłym sezonie też będe miał stały dostęp do netu moge się podjąc jej prowadzenia (jesli oczywiście chętni będą)
Mam pewien pomysł na przyszły sezon -można zorganizować typer drużynowy.
Polegałoby to na tym, że do rozgrywek zgłaszałby się drużyny złozone z dajmy na to 5 zawodników (jeśl będzie mało chętnych to np. z trzech). Przed sezonem rozpisałoby sie terminaż, najlepiej gdyby się zgłosiło dwadzieścia drużyn (tyle co w PD) wtedy każdy z każdym zagrałby po dwa razy
Kazdy z uczestników typowałby wszystkie mecze kolejki ligowej - poprawnie trafiony zwyciezca meczu 1 pkt, dokładny wynik 3pkt.
Punkty zdobyte przez gracza przeliczałoby się na bramki np.
5-7 pkt 1 gol
8-10 pkt 2 gole
11-13pkt 3 gole
więcej 4 gole
Bramki zdobyte przez zawodników składałyby się na wynik całej drużyny. Póżniej tak jak w normalnej lidze za zwycięstwo dl adrużyny 3pkt, za remis jeden 1pkt.
Równocześnie można też prowadzić klasyfikacje indywidualną,wtedy zastapiłoby to też obecny typer PD.
Fajna zabawa na wielu forach się przyjęła,jesli nie stanie sie nic nadzwyczajnego i w przyszłym sezonie też będe miał stały dostęp do netu moge się podjąc jej prowadzenia (jesli oczywiście chętni będą)
pomysł bardzo dobry i mam nadzieje, że będzie sporo chętnych osób. Największym plusem jest oczywiście rywalizacja drużynowa, dzieki czemu więcej osób będzie pamiętało o typowaniu... tylko czy całe rozgrywki jest w stanie ogarnąć jedna osoba
Roboty na pewno jest z tym więcej niż z typerem indywidualnym. Oprócz liczenia punktów,trzeba je jeszcze przeliczać na bramki,ustalić terminaż, aktualizować tabele.
Jest jeszcze sporo czasu więc można się jakoś zorganizować i z pomoca ludzi,którzy do tej pory prowadzili typowania PD pewnie by się dało rade
Pomysł wziąłem z forum Widzewa, tam typer drużynowy rozgrywany jest od około 3 lat i cieszy się wielkim powodzeniem.Obecnie są dwie ligi (1 i 2 awanse i spadki jak w normalnych rozgrywkach ligowych) . W kazdej druzynie występuje po 5 graczy( u nas w związku z mniejszą liczbą forumowiczów może to byc trudne do zrealizowania), ale moze do sierpnia kiedy ruszy następny sezon będzie nas więcej.
Jeszcze chyba za wcześniej , ale za jakiś czas można będzie zacząc dobierać się w drużyny, wymyślać nazwy swoich ekip, no i wtedy zobaczymy ilu bedzie chętnych.
napewno jest to ciekawsza forma zabawy niż obecny "klasyczny typer"